Kapat

Kullanıcı Girişi
YOOtheme
BMS Ailesi
Üyemiz Taner ERCAN Gümüşhane Bayındırlık ve İskan Müdür Yardımcısı olarak atandı.Değerli üyemizi tebrik eder çalışmalarında başarılar dileriz Balıkesir İl Başkanımız Balıkesir ili Bigadiç Belediye Başkan Yardımcısı oldu. Değerli başkanımızı tebrik eder yeni görevinde başarılar dileriz. Kahramanmaraş İl Temsilciliği Yönetim Kurulu Üyemiz  Sayın Mehmet GÖKÇEK  Karacasu Belediye Başkanı olmuştur. Değerli üyemizi tebrik eder, görevinde başarılar dileriz. Kahramanmaraş Bayındırlık ve İskan İl Müdür Yardımcısı Sayın Mustafa KEBELİ nin babası vefaat etmiştir. Değerli kardeşimize ve tüm sevenlerine sabrı cemil niyaz eder, mevtaya cenab ı Haktan Rahmet dileriz. Selçuklu Tapu Sicil Müdürlüğünde çalışan üyemiz Sayın Onur OZAN ın oğlu olmuştur. Kardeşimizi tebrik eder minik yavruya uzun ömürler dileriz Eskişehir İller Bankası Bölge Müdürlüğünde çalışan üyemiz Sayın Serhat KOZLU nun babası vefaat etmiştir. Değerli kardeşimize ve tüm sevenlerine sabrı cemil niyaz ederiz, mevtaya cenab ı Haktan rahmet dileriz. Muğla ili kadastro müdürlüğünde, kadastro teknisyeni olarak çalışan üyemiz Ali KARATEPE beyefendiyi elim bir trafik kazasında kaybettik.Değerli kardeşimize cenabı haktan rahmet diliyoruz.  K.MARAŞ İL BŞKANIMIZ SAYIN YAVUZ SELİM UZUNLAR BEYEFENDİNİN MUHTEREM BABALARI HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞMUŞTUR. MERHUMA CENABI HAKTAN RAHMET DİLER DEĞERLİ BAŞKANIMIZA VE TÜM SEVENLERİNE BAŞSAĞLIĞI DİLERİZ. İller Bankası Adana Bölge Müdürlüğünde çalışan Üyemiz İshak CAYMAZ İller Bankası Adana Bölge Müdür Yardımcısı olarak atanmıştır.  Değerli Üyemizi Tebrik eder çalışmalarında başarılar dileriz. İller Bankası Konya Bölge Müdürlüğünde çalışan Üyemiz E.Turan YILDIRIM İller Bankası Konya Bölge Müdür Yardımcısı olarak atanmıştır.  Değerli Üyemizi Tebrik eder çalışmalarında başarılar dileriz.

 

Bayındır Memur-Sen Aksaray İl Temsilciliğinin Basın Açıklaması

 

Aksaray 1. ve 2. Tapu Sicil Müdürlüğü'nde çalışan ve rüşvet aldıkları iddiasıyla gözaltına alınan Tapu Personelinin tamamı çıkarıldıkları mahkemede serbest bırakıldı.
Bayındır Memur Sen İl Temsilcisi Halil İbrahim METİN, konu ile ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı. METİN yaptığı açıklamada özetle;
İşkolumuz olan, Aksaray Tapu Müdürlüklerinde çalışan 11 personel rüşvet aldıkları iddiası ile göz altına alınmış, yapılan savcılık soruşturması sonucu mahkemeye sevk edilen personelin tamamı serbest bırakılmışlardır.
Öncelikle arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum.
Kamuda çalışan herkesin iş ve işlemlerini mevzuata uygun olarak, kanunlar, yönetmelikler ve diğer mevzuat çerçevesinde, tarafsız, açık ve şeffaf olarak yürütmesi esastır. Suç teşkil edecek her türlü işlem ve eylemlerden de uzak kalınması gerektiği gibi yanlış anlamalara meydan verecek fiil ve davranışlardan da hassasiyetle kaçınılması gerekmektedir.
Bu ilke ve esaslar ile birlikte, kamu çalışanlarının da görevlerini ifa ederken asılsız itham ve iftiralardan da korunması gerekmektedir. Zaten bu husus yasalarımızla da güvence altına alınmış durumdadır.
Aksaray ilimiz gibi illerde görev yapmak, kamu çalışanları açısından biraz daha zorluklar içermektedir. Çünkü işini yaptığınız insanların çoğu ya akrabanız, ya arkadaş çevreniz, ya da komşunuz gibi sürekli iç içe olduğunuz insanlardır. Bir de toplum olarak şöyle bir alışkanlığımız vardır: Herhangi bir kamu kurumunda sıradan dahi bir işimiz olsa hemen bir tanıdık arayışına girme, şayet ilgili kurumda tanıdığımız yoksa işimizi yapacak olan makamların bir tanıdığına ulaşarak iş yaptırmak için aracılık edilmesi için ricacı olma alışkanlığımız vardır. Kamu idarelerine hangimizin işi düşse benzeri yola başvurmaktayız. Halbuki görevli personel ve makamlar söz konusu iş ve işlemleri zaten yapacaklardır ama bizler, sıra almak, azıcık beklemek gibi zahmetlere katlanmak istemeyiz.
Atalarımızın tecrübelerden geçerek Darb-ı Mesel olarak yer etmiş çok güzel sözlerinden biri de "Çok Acıma Acınacak Hale Düşersin" atasözüdür. Biz kamu çalışanları, aldığımız maaşlarımızın hizmet verdiğimiz vatandaşların vergisi ile ödendiği bilinci ile elbette ki tüm vatandaşlara ayrım gözetmeden ilgi göstermek, saygılı davranmak ve onlara tepeden bakmamak zorundayız. Bu arada da akraba, arkadaş ve komşularımızın da işleri düşünce gerekli ilgi ve alakayı eksik etmeyeceğiz. Ancak bu ilgi ve alaka göstermede "Her Şeyin Aşırısı Zarar" bilinciyle aşırıda gitmemek gerekmektedir. Toplum olarak hepimiz kurallara uymaya alışmak mecburiyetindeyiz. Bununla birlikte bu tür ilişkiler de suç gibi algılanmamalıdır.
Bu vesile ile gerek idarecilerimizin, gerek kolluk kuvvetlerimizin ve gerekse adli makamlarımızın kamu çalışanlarını yıldırmamak, görev aşkı ve heyecanını yitirtmemek, çalışanların onurlarının rencide olmasını önlemek için asılsız iftira ve isnatlar karşısında daha hassasiyet göstermeleri -ki mutlaka dikkat ediliyor, hassas davranılıyor - gereklidir.
Ayrıca Yerel ve Ulusal Basınımızdan da özel ricamız, Kamu Çalışanlarının göz altına alınmasını haber yaptıkları gibi serbest bırakılmalarını da aynı şekilde haber yaparak, onuru zedelenen, yıpranan insanların mağduriyetlerinin giderilmesine katkı sağlamalarıdır.
Sendika olarak genel ilke ve prensibimiz: Asla suç ve suçludan taraf olmak, korumak değildir. Hukuk devleti olan Ülkemizde suç işleyen herkes mutlaka ve mutlaka makamı / rütbesi ne olursa olsun Hukukun karşısında hesap vermelidir. Cezası ne ise çekmelidir. Ancak asılsız isnat ve iftiralar ile kimse de mağdur edilmemeli, kimsenin onuru ile oynanılmamalıdır. Devlet te bizim, kurumlar da bizim, çalışanları da bizim, ülkede bizim, vatandaşta biziz ve bizimdir. Devletimizi ve kurumlarımızı yıpratmadan, çalışanlarımızın onurunu zedelemeden ve mağdur etmeden, vatandaşlarımızın hizmetlerini aksatmadan herkes üzerine düşeni yapmalıdır.
Tekrar arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimle, tüm kamuoyunun dikkatlerine arz ederim.

Comments
Add New Search
Write comment
Name:
Email:
 
Website:
Title:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch:
:(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s
:!::?::idea::arrow:
 
Please input the anti-spam code that you can read in the image.

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Kimler Var?

Şu anda 8 konuk çevrimiçi

RSS