• facebook logo
  • twitter logo
  • youtube logo
  • Anasayfa
  • Üyelik Formu
  • Dosyalar
  • İletişim
Bayındır Memur-Sen Logo Bayındır Memur-Sen Logo
  • KURUMSAL
    • Tarihçe
    • Yönetim Kurulu
    • Denetleme Kurulu
    • Disiplin Kurulu
    • Basında Biz
  • TEŞKİLAT
    • Temsilciliklerimiz
    • Kadınlar Komisyonu
    • Engelliler Komisyonu
  • MEVZUAT
    • 4688 Sayılı Sendikalar Kanunu
    • Yönetmelikler
      • Mali Yönetmelik
    • Anayasa
    • Tüzük
  • HUKUK
    • Toplu Sözleşmeler
      • 6.Dönem Toplu Sözleşme Kazanımları
      • 5.Dönem Toplu Sözleşme Kazanımları
      • 4.Dönem Toplu Sözleşme Kazanımları
      • 3.Dönem Toplu Sözleşme Kazanımları
      • 2.Dönem Toplu Sözleşme Kazanımları
      • 1.Dönem Toplu Sözleşme Kazanımları
    • KİK Kararları
      • Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü
      • Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı
      • Karayolları Genel Müdürlüğü
      • Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı
      • GAP İdaresi Başkanlığı
      • İller Bankası A.Ş.
      • Toplu Konut İdaresi Başkanlığı
    • Dava Muvafakatnamesi
    • Dava Talep Beyan Formu
    • Dava Talep Dilekçesi
    • Taahütname
    • Mahkeme Kararları
  • KAZANIMLAR
  • PROJE
    • MESYET
    • BAYINDIR AKADEMİ
  • ÜYELİK
  • İLETİŞİM

Memur-Sen Teşkilatı TBMM'ye Seslendi: Memurun Alın Teri Bütçeye Girmelidir

Memur-Sen, kamu görevlilerinin maaş adaleti, gelir dağılımı ve enflasyon farkı konularında yaşadığı mağduriyetleri dile getirmek için Türkiye Büyük Millet Meclisi önünde eylem düzenledi. Genel Başkan Ali Yalçın, “Bütçe memuru görsün, hakkımızı versin” çağrısında bulundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülecek olan Bütçe Kanunu öncesinde Memur-Sen’in düzenlediği eylemde konuşan Ali Yalçın, “Bütçe sadece rakamlardan ibaret değildir; emeğe verilen değerin, toplumsal adaletin ve devletin vatandaşına bakışının göstergesidir. Ancak memurun talepleri bu bütçede karşılık bulmamıştır” ifadelerini kullandı.

Yalçın: İşveren iki farklı sonuca imza atarak haksızlığa neden oldu

8. Dönem Toplu Sözleşme sürecinin uzlaşmazlıkla sonuçlandığını hatırlatan Yalçın, “İşveren, kamuda çalışma barışını bozacak iki farklı sonuca imza atarak çalışanlar arasında büyük bir haksızlığa neden oldu. Memurun talepleri görmezden gelindi, sorunları çözümsüz bırakıldı” dedi.

Yalçın, bu durumun yalnızca maaşlarda değil, vicdanlarda da derin bir yara açtığını ifade ederek, “Bütçede bu adaletsizlik giderilmeli, memurun alın teri bu kez bütçeye girmelidir” çağrısında bulundu.

Genel Başkan Yalçın, maaş ve ücret dengesizliğinin ocak ayı gelmeden bütçe görüşmelerinde düzeltilebileceğini vurgulayarak, “Bu yanlış düzeltilmezse daha büyük maliyetler doğacak” diyen Yalçın, “Kamuda ücret dengesi, gelir adaleti ve çalışma barışı sağlansın istiyoruz. Meclis eksiği tamamlamalı, yanlışı düzeltmelidir” diye konuştu.

“En düşük memur emeklisi asgari ücret kadar maaş alıyor”

Ekonomideki dengesizliklere de dikkat çeken Yalçın, “Altın, kur, kira ve gıda fiyatları artarken, maaşlar piyasa gerçeklerine göre artırılmıyor. En düşük memur emeklisi asgari ücret kadar maaş alıyor, büyükşehirlerde asgari ücretin altında kiralık ev bulunamıyor” dedi.

Yalçın, “Kamu görevlileri maaşlarının yüzde 50’sinden fazlasını kiraya ödüyor. Emeklilerimiz sokağa adım atmaya, marketin önünden geçmeye korkuyor. Market, pazar yanıyor ama hükümet görmüyor” ifadelerini kullandı.

Yalçın: Kamu kurumlarında bordrolar dolaşıyor

Yalçın, aynı işi yapan farklı statüler arasındaki maaş farklarının çalışma barışını bozduğunu belirterek, “Kamu kurumlarında oda oda bordrolar dolaşıyor, yemekhanelerde sohbet yerine maaşlar konuşuluyor. İnsanlar ‘daha düşük ücret almak için ne kadar daha okumamız gerekir’ diye soruyor” dedi.

Memur-Sen olarak hem işverene hem hükümete uyarılarda bulunduklarını dile getiren Yalçın, “Bugün Gazi Meclis’in önündeyiz ve haykırıyoruz: Memurun bütçesi görülmedi, bütçede memuru görün” ifadelerini kullandı.

Yeni bir Sendika Kanunu’na ihtiyaç var

Konuşmasında Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu’nun artık ömrünü tamamladığını da bir kez daha hatırlatan Yalçın, mevcut toplu sözleşme sisteminin tıkandığını “15 yılda sekiz toplu sözleşme yaptık, yarısında uzlaşılamadı. Bu sistemin zinciri kırılmış, pedal boşa dönüyor. Böyle bir kanunla, yasaklarla, adaletsiz Hakem Sistemiyle daha fazla yol yürüyemeyiz” sözleri ile ifade etti.

Başkan Yalçın, yeni bir sendikal düzenleme ihtiyacına dikkat çekerek şunları söyledi: “Gelin bu Kanunu değiştirelim. Toplu sözleşme kapsamını genişleten, grev hakkını içeren, masayı güçlendiren, adil ve tarafsız bir hakem kurulu tesis eden, sendikal özerkliği teminat altına alan yeni bir Kanun çıkaralım.”

Adaletli bütçe güçlü Türkiye’nin teminatıdır

Memur-Sen’in taleplerini sıralayan Yalçın, “Emekliye de yansıyacak şekilde seyyanen zam bütçeye girmeli, kamuda çalışma barışı sağlanmalı. 1. dereceye 3600 ek gösterge yıl sonuna kadar yasalaşmalı. Harcırah, yiyecek yardımı ve fazla çalışma ücretindeki adaletsizlikler giderilmelidir” dedi.

Memur-Sen olarak hem işverene hem hükümete uyarılarda bulunduklarını dile getiren Yalçın, şöyle konuştu:

“Bugün Gazi Meclis’in önündeyiz ve haykırıyoruz: Memurun bütçesi görülmedi, bütçede memuru görün. Toplu sözleşme görüşmeleri sürerken Meclis’i işaret edenler vardı. Biz o süreçte, Hükümete ve hakeme cümle kurduk, mücadelemizi verdik. Bugün de Meclis’e cümle kuruyor ve diyoruz ki; İşte Meclis’in önündeyiz. İşte Bütçe görüşmeleri başlıyor. Memurun ve emeklinin durumunu Meclis’teki bütün vekillerimiz, bütün partiler, hükümetin bütün yetkilileri biliyor. Bu çarpık tabloyu düzeltmek için Gazi Meclis iradesini kullansın. Bütçe memuru görsün, hakkımızı versin. Öncelikle emekliye de yansıyacak şekilde seyyanen zam bütçeye girsin, kamuda çalışma barışı sağlansın. 1. Dereceye 3600 ek gösterge yıl sonuna kadar yasalaşsın. Harcırah ve yiyecek yardımına ilişkin sorunlarımız çözülsün. Fazla çalışma ücretinde statüler arasında adalet sağlansın.”

“Biz Memur-Sen olarak memur hakkını alıncaya, emekli refaha kavuşuncaya, sorunlarımız çözülünceye kadar durmayacağız” diyen Yalçın, konuşmasını ‘Yaşasın hak, yaşasın emek, yaşasın adalet’ diyerek tamamladı.

Eklenme Tarihi: 17 Ekim 2025 14:31

Haber Resimleri

Memur-Sen Teşkilatı TBMM'ye Seslendi: Memurun Alın Teri Bütçeye Girmelidir
Memur-Sen Teşkilatı TBMM'ye Seslendi: Memurun Alın Teri Bütçeye Girmelidir
EN SON HABERLER
Memur-Sen Teşkilatı TBMM'ye Seslendi: Memurun Alın Teri Bütçeye Girmelidir
Memur-Sen Teşkilatı TBMM'ye Seslendi: Memurun Alın Teri Bütçeye Girmelidir
SSSBiH Başkanı Kurtović Memur-Sen’i Ziyaret Etti
SSSBiH Başkanı Kurtović Memur-Sen’i Ziyaret Etti
Onhan ve Düzgören, Kocaeli'de Teşkilat Ziyaretleri Gerçekleştirdi
Onhan ve Düzgören, Kocaeli'de Teşkilat Ziyaretleri Gerçekleştirdi
Genel Başkanımız Tufanoğlu, Kıbrıs'ta Türk Dünyası Uluslararası Mühendislik Zirvesi'ne Katıldı
Genel Başkanımız Tufanoğlu, Kıbrıs'ta Türk Dünyası Uluslararası Mühendislik Zirvesi'ne Katıldı
Genel Başkanımız Tufanoğlu, Karayolları Genel Müdürü Gülşen'i Ziyaret Etti
Genel Başkanımız Tufanoğlu, Karayolları Genel Müdürü Gülşen'i Ziyaret Etti
  • BAYINDIR MEMUR-SEN GENEL MERKEZİ

  • Zübeyde Hanım Mahallesi, Sebze Bahçeleri Cd. No:86 Kat:9, 06400 Altındağ/Ankara
  • 0312 230 61 18
  • 0312 230 61 19
  • memursen@gmail.com
  • facebook logo twitter logo youtube logo
  • play store icon hemen indir apple store icon hemen indir
  • Güncel Haberler | Şubelerden Haberler | Duyurular | Sitemap

KURUMLARIMIZ

  • Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı
  • Tapu Ve Kadastro Genel Müdürlüğü
  • Karayolları Genel Müdürlüğü
  • Afet Ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı
  • İller Bankası Genel Müdürlüğü
  • Toplu Konut İdaresi Başkanlığı
  • Gap Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
  • Kop Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
  • Dokap Bölge Kalkınma İdaresi
  • Dap Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Copyright © 2025. Tüm hakları Bayındır Memur-Sen'e aittir.